Injeksjonsbehandling mot overdreven svette

Ung kvinne i park, illustrasjonsbilde

Hvis du er en av dem som opplever overdreven svetting, vet du at svetteproblemer kan forårsake frustrasjoner, gå ut over selvbildet og samtidig være ødeleggende i ulike sosiale situasjoner for mange. Injeksjonsbehandling med toksiner er en effektiv og langvarig behandlingsmetode mot overdreven svetting under armene.

Overdrevet svetting blir kalt hyperhidrose. Svetting er naturens måte å regulere kroppstemperaturen på, men personer som lider av hyperhidrose produserer mye mer svette enn det som er nødvendig.

Toksinet blokkerer nerveimpulser til svettekjertlene og hindrer at disse skiller ut svette. Behandlingen virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Behandlingen

Toksinet injiseres via en sprøyte i armhulen (axillen). Man må regne med et stikk for annenhver centimeter med hud. Alle som behandles får god bedøvelse dersom de ønsker det. Man kan gjenoppta arbeid og andre gjøremål etter behandlingen.

Varighet av behandlingen

Effekten av behandlingen inntrer etter 4-10 dager og kan vare i 12 måneder, men det vanligste er 6-7 måneder. Deretter kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen.

Hvem kan ikke bli behandlet?

Gravide, ammende og de med spesielle nevrologiske sykdommer skal ikke ha toksiner.

Kun behandling av axiller i Tromsø

Ved Volvat Tromsø Jekta-Nordnorsk Hudelegesenter tilbyr vi denne behandlingen for axiller