Brystforstørrelse Tromsø

Vurderer du brystforstørrelse kan våre eksperter gi deg råd og veiledning. Sammen blir vi enige om operasjon er riktig for deg, og om hva som vil gi best mulig resultat.

Mange årsaker til at kvinner ønsker en brystforstørrelse

Det finnes ulike årsaker til at kvinner ønsker å få utført en brystforstørrelse. Det viktigste er at dette er et valg du tar fordi du selv ønsker det av tungtveide grunner. Vi hjelper deg med å vurdere om du er egnet for en operasjon og informerer deg om hva du kan forvente av resultater. 

Volvat har lang erfaring med brystforstørrelse

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi, og har lang erfaring med brystforstørrelse.

Vi kan gi deg råd om størrelse på brystprotese, form på brystprotese, og valg av riktig type brystprotese. Brystforstørrelse er regnet for å være et trygt inngrep.

Se spørsmålene våre plastikkirurger svarer ofte om brystforstørrelse

Tungtveiende grunner

Under første konsultasjonstime tar vi oss god tid til å lytte til deg og dine ønsker. Sammen går vi gjennom mulige behandlingsalternativ, og gir deg grundig informasjon og veiledning om prosedyren. I løpet av konsultasjonen vil vi avgjøre om operasjon er riktig for deg, og om hva som vil gi best mulig resultat.

Du kan forvente topp behandling utført av flinke og erfarne kirurger assistert av svært kvalifisert helsepersonell.

Vent om du er i tvil

Generelt vil vi gi det råd at man ikke lar seg operere innen man har fått de barna man har planlagt å få.

Husk også at en silikonprotese er et fremmedlegeme – du bør ha en god grunn for å plassere et fremmedlegeme i kroppen.

Spesielt hvis du er en ung kvinne som ennå ikke har fått barn, bør du etter vår mening ha tungtveiende grunner for å la deg operere.

Er du i tvil, anbefaler vi å vente med operasjon.

Tre timer på klinikken

På operasjonsdagen tilbringer man omtrent tre timer på klinikken. Selve operasjonen tar mellom halvannen og to timer, men det kan være lurt å beregne ekstra tid både før og etter inngrepet. 

De fleste er tilbake på jobb igjen etter én uke, og man kan trene som før innen fire til seks uker.

Hvem kan få større bryster?

Som en hovedregel kan alle friske kvinner som ønsker større bryster få operasjon hos Volvat, med forbehold. 

Ved større vekttap

Hvis du har gått mye ned i vekt, eller har gjennomgått svangerskap, kan det ofte være hensiktsmessig med en brystløftoperasjon før brystforstørrelsen.

Mamografi anbefalt ved fylte 40 år

Volvat anbefaler kvinner over 40 år, som skal til brystkirurgi (brystforstørrelse, brystløft og brystreduksjon), å ha gjort mammografi innen 6 måneder før operasjonen.

Etter svangerskap

Amming skal være avsluttet minst seks måneder før eventuell operasjon.

Garanti ved brystforstørrelse

Garantiordningen i Volvat er en ekstra sikkerhet for deg som velger silikonproteser.

5års inngrepsgaranti

Vi har fem års inngrepsgaranti etter innleggelse av silikonproteser. Dersom du skulle trenge det får du kostnadsfritt skiftet ut skadede proteser påvist med MR.

Du vil kunne få utført reoperasjon grunnet kapslede proteser.

Livstidsgaranti på proteser

Våre proteseleverandører gir livstidsgaranti på alle våre brystproteser. Dette innebærer at hvis protesene sprekker vil proteseprodusenten erstatte selve protesen vederlagsfritt.

Naturtro resultat

Volvat tilbyr silikonproteser fra Mentor og Motiva, nøye utvalgt på grunn av deres høye kvalitet og flotte resultater ved brystforstørrelse.

Brystimplantater fra Mentor

Mentor er i dag verdens ledende produsent av medisinske implantater for estetisk og rekonstruktiv kirurgi, og de har over 30 års erfaring med produksjon og utvikling av brystimplantater.

Protesene deres brukes i dag til brystrekonstruksjoner ved mange norske sykehus.

Legen hjelper deg finne den beste løsningen

Protesene til Mentor og Motiva gir et naturtro resultat, og brystene kjennes naturlig ut ved berøring. Legen din vil hjelpe deg å finne den protesen som er best for akkurat deg.

Vær oppmerksom på at tilbud kan variere fra senter til senter.

Ulike fysiske forutsetninger

Noen kvinner ønsker en implantatstørrelse som ikke er egnet for deres kropp. Dette kan gi fysiske komplikasjoner, og det er vår jobb som leger å sørge for at den situasjonen unngås.

Det er viktig å understreke at alle kvinner har ulike fysiske forutsetninger, og resultatet av en operasjon avhenger også av ditt utgangspunkt.

Protesestørrelsene oppgis i cc, som er det samme som milliliter. Man kan også si at det omtrent tilsvarer antall gram på protesen.

De vanligste protesene som kvinner velger ligger mellom 250-350 ml. Dette vil gi en økning på mellom 1-2 cupstørrelser for en normalvektig kvinne, men dette avhenger også av hvilken type BH man bruker.

Kirurgen vil veilede deg og hjelpe deg med å finne ut hvilken protesetype som passer deg best. 

Silikon mest vanlig

Brystimplantater kommer i mange forskjellige former og størrelser, og med forskjellig typer innhold. I Norge er silikonimplantater vanligst.

Det finnes også implantater med et ytre skall av silikon og saltvann inni. Disse var vanligere før, men brukes fortsatt en del i andre land, for eksempel i USA.

I Norge og Skandinavia regner man med at cirka 90 prosent av brystimplantatene som brukes nå er silikonimplantater, og cirka 10 prosent er saltvann.

Grunnen til at man bruker mer saltvannsproteser i USA er at det frem til 2006 var forbudt med salg av silikonproteser der. I dag estimerer man at det brukes cirka 50 prosent av hver sort i USA.

Kan lekke saltvann

Saltvannsproteser kan gi en fin form på brystene men de har en økt tendens til å folde seg.

Hos en del kvinner kan man også kjenne at brystene er fylt med vann, spesielt om kvinnen er slank. Det gjør at brystene ikke oppleves helt som naturlige bryster.

Saltvannsproteser kan også lekke litt. Cirka syv prosent av saltvannsimplantater lekker og må byttes innen 10 år. Derfor anbefaler Volvat ikke saltvannsproteser som førstevalg.

Silikonimplantater kan være fylt enten med en tyktflytende silikongele, eller en kohesiv (fast) silikongele.

Ufarlig for mennesker

I dag brukes nesten utelukkende implantater med den faste typen av silikon. De kohesive implantatene kan ha varierende grader av fasthet, fra naturlig bløt til formstabil gele. De er sikre, og kjennes naturlige ut.

Skallet rundt silikonkjernen består av mange lag for å sikre at implantatet ikke blir ødelagt eller lekker. Selv om det skulle bli en rift i en protese med kohesiv gel, vil ikke innholdet i protesen lekke ut.

Silikon er ufarlig for mennesker. Silikonimplantatene har en mer eller mindre ru overflate. Dette er fordi at protesen skal vokse fast i vevet omkring på best mulig måte. Dette er også med på å redusere kapseldannelse.

Brystprotesenes form

Det finnes runde og dråpeformede (anatomiske) implantater.

Runde

De runde implantatene er formet som en bolle, og denne formen egner seg godt for de aller fleste pasienter. Disse implantatene koster litt mindre enn anatomiske implantater fordi de har en enklere form, men begge typer er av like god kvalitet.

Dråpeformede

De dråpeformede implantatene er formet mer som et naturlig bryst. De har mer fylde i nedre del av implantatet enn i øvre. Fra starten av ble denne typen brystimplantater utviklet for å kunne benyttes ved brystrekonstruksjoner for kvinner som har mistet brystet på grunn av sykdom.

Kan rotere

Dråpeformede implantater ble også raskt populære innen estetisk, plastisk kirurgi, siden de ofte gir det beste resultatet for kvinner som har svært lite, eller ikke noe, eget brystvev.

Alle implantater kan rotere bak-frem og det vil kunne endre brystets form. Anatomiske implantater vil imidlertid også kunne gi en formendring på brystet hvis de roterer sideveis.

For å minske denne risikoen utformes disse implantatene kun med ru overflate, slik at implantatet skal feste seg bedre i vevet.

Brystimplantatenes profil

Brystimplantatets profil er et mål på hvor mye implantatet stikker ut fra kroppen. Her finnes det proteser med lav, medium eller høy profil.

Når du kommer til konsultasjon hos oss vil kirurgen ta mål av brystkassen din for å fastsette ditt utgangspunkt. Så vil du få prøve forskjellige størrelser med testimplantater som legges i en BH.

Vi vil bruke god tid på å forstå og diskutere dine ønsker, og kirurgen vil veilede deg gjennom ulike alternativer for å finne den løsningen og det implantat som vil passe deg og din kropp.

Fjerning av brystprotese

For noen kan det bli aktuelt å fjerne protesene igjen. Det kan være forskjellige årsaker til at man ønsker å fjerne silikonproteser. Selve inngrepet blir gjort på under en halvtime, innebærer liten risiko og det er få plager etterpå.

Rett etter man fjerner brystprotesene, kan det føles som at de henger litt i begynnelsen. Vevet i brystene vil imidlertid trekke seg sammen etter hvert. Hvor fornøyd du blir med resultatet avhenger av pasientens alder, hud- og kjertelkvalitet, og størrelse på brystprotesene som ble tatt ut.

Hvis du ønsker andre inngrep utført, gjøres disse som regel samtidig. Det kan dreie seg om kapselfjerning, bytte til større brystinnlegg, skifte av plan fra over til under muskelen, eller skifte av protesetype.

Før-og-etter-bilder

Hvorfor viser dere ikke før-etter-bilder på hjemmesiden, spør mange. Det kan vi dessverre ikke gjøre fordi markedsføring av brystforstørrelse og andre kosmetiske (kirurgiske) inngrep, ikke kan inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-operasjonen-bilder). Dette ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep.

Volvat har imidlertid flotte før-og-etter-bilder på klinikken. Under konsultasjon hos kirurgen kan du få se bilder som viser forventet operasjonsresultat. Dette regnes som hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10. Slike bilder, og våre animasjonsfilmer, vil kunne gi deg et godt inntrykk av det som kan bli ditt endelige resultatet.

Volvat Tromsø Kirurgi

Ring: 77 66 48 50

Konsultasjon

500,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Brystforstørrelse i Tromsø tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.