Brystforstørrelse med eget fett Trondheim

En brystforstørrelse med fettoverføring er en kirurgisk prosedyre som omformer brystene dine i den formen og størrelsen du ønsker, ved å bruke kroppens eget fett.

Brystforstørrelser med fettoverføring gir kvinner et mer naturlig alternativ til andre typer brystforstørrelser, for eksempel brystforstørrelse med implantater. 

Hvem kan ta brystforstørrelse med eget fett? 

Dette inngrepet passer for deg som ønsker en permanent brystforstørrelse på ca. en cup-størrelse. Kvinner som ønsker en større brystforstørrelse vil få et bedre resultat med brystimplantater.  

Denne naturlige brystforstørrelsen kan passe for de som har: 

 • Redusert bryststørrelse eller form på grunn av graviditet og amming 
 • Redusert bryststørrelse eller volum på grunn av betydelig vekttap 
 • Redusert bryststørrelse, form eller volum på grunn av aldring 
 • Små bryster på grunn av genetikk
 • Asymmetriske bryster 

Fordeler og ulemper 

Brystforstørrelse med fettoverføring betraktes som et mer naturlig alternativ til brystimplantater. Når de injiserte fettcellene blir fullstendig innlemmet i sitt nye miljø, trenger de aldri å fjernes eller byttes ut. Dette er i motsetning til implantater som må skiftes ut i fremtiden. 

Fordeler med naturlig brystforstørrelse sammenlignet med implantater: 

 • Inneholder ikke kunstige eller syntetiske materialer 
 • Gir mer naturlige resultater
 • Eliminerer komplikasjoner som kapsling, “ripples”, eller lekkasjer 
 • Praktisk talt ingen arrdannelse ettersom fett injiseres i brystet via en liten nål 
 • Brystsymmetri kan lettere oppnås 

Som med alle prosedyrer, er det potensielle ulemper ved denne metoden, som inkluderer: 

 • Varigheten (“overlevelsesraten”) av fett som overføres varierer fra person til person og kan være alt fra 50-80%
 • Resultatene av implantater kan være mer forutsigbare 
 • Denne metoden kan være dyrere 
 • Kan kreve gjentatt operasjon for å oppnå ønskede resultater 

Hos Volvat har vi lang og god erfaring med ulike former for brystoperasjoner. På en konsultasjon hjelper vi deg med å finne den aller beste løsningen for deg!  

Brystforstørrelse med fett eller implantater? 

Hvis man ikke ønsker å sette inn et implantat, kan man gå for brystforstørrelse med eget fett. Det er et mer naturlig alternativ. Ved å bruke kroppens eget fett kan plastikk kirurger øke størrelsen og forbedre formen på brystene dine. Fettet trekkes ut fra hofter, rumpe eller lår, renses for urenheter og injiseres deretter i brystvevet. Prosessen er helt naturlig og ingen fremmedlegemer er involvert. Forstørrelser av fettoverføring varer i årevis, og både ser og føles helt naturlige.  

Pris for brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett koster fra 61 800 kr.

Før operasjonen 

Det er viktig at du følger klinikkens råd og pålegg før en operasjon. Dette for å kunne oppnå best mulig resultat og for å redusere risikoen for uønskede komplikasjoner og bivirkninger. 

Blodtynnende medikamenter:  
Det er viktig at man slutter med medisiner som virker blodfortynnede. Dette gjelder spesielt preparater som inneholder acetylsalicylsyre, som ikke skal tas de siste 2 ukene før operasjonen. Også såkalte antiflogistika eller betennelsesdempende preparater virker noe blodfortynnende og bør ikke tas den siste uken før operasjonen. 

Røyking 
Pasienter som røyker, bør slutte med dette senest 1-2 uker før operasjonen. De som ikke helt klarer å holde seg unna sigarettene må i alle fall redusere røykingen til et absolutt minimum. Etter operasjonen MÅ man være totalt avholdende fra røyking i minst 2 uker. 

Faste 
Man skal faste i 6 timer før oppsatt behandlingstid. Dette gjelder også drops og tyggegummi. Du kan drikke klare væsker som vann, te og saft frem til 2 timer før avtalt operasjonstid.  

På operasjonsdagen 

På operasjonsdagen bør du være frisk og i best mulig form både fysisk og psykisk. Skulle du få influensa, forkjølelse med hoste og feber eller være dårlig allmenntilstand av annen årsak må operasjonen utsettes. Er du i tvil om du kan opereres ta kontakt med klinikken så snart som mulig så vil vår narkoselege sammen med plastikkirurgen avgjøre om vi anbefaler å utsette operasjonen eller ikke. 

Behov for ledsager eller transport 
Etter operasjonen må du hentes på klinikken av en voksen og fornuftig person. Avtal på forhånd med en person som kan hente deg i privat bil, eller ta en taxi sammen med deg hjem. 

Dusj 
Før du reiser hjemmefra skal du vaske hele kroppen inkl. håret godt med desinfiserende såpe - hibiscrub som kjøpes på apoteket. Såpen skal skylles av med vann og huden tørkes med et rent håndkle. 

Hvordan gjennomføres inngrepet? 

Brystforstørrelse med eget fett er en relativt enkel prosedyre. Våre plastikkirurger bruker avanserte fettsugingsteknikker for å gjøre fettfjerningsprosessen så trygg og smertefri som mulig.  

Selve fettinjiseringen er mindre invasiv enn en tradisjonell brystforstørrelse. Fettet injiseres ved hjelp av en nål, i stedet for å snitte opp undersiden av brystet og deretter plassere et implantat over eller under brystmuskelen.   

 • Først fjerner vi fett fra kroppsdeler som som lår, mage og hofter ved å bruke fine kanyler (nåler). 
 • Fettet bearbeides deretter i et sterilt miljø for å fjerne urenheter og væsker 
 • Deretter injiseres det i brystene for å oppnå ønsket størrelse, volum og form 

Brystforstørrelse med fettoverføring er en poliklinisk operasjon der man vanligvis kan reise hjem samme dag. Hele prosedyren gjøres under generell anestesi.  

Etter operasjonen: Resultater  

Vanligvis ligger pasienten 2-3 timer og slapper av på klinikken før hjemreise. Ved utskrivelsen fra klinikken får du privat telefonnummer til plastikkirurgen som har operert deg slik at du kan ta kontakt direkte ved behov. Du får også skriftlig informasjon om praktiske forholdsregler. Vi legger vekt på at du skal føle deg ivaretatt og trygg etter en operasjon hos oss. 

Tidsbruk for denne prosedyren er minimal sammenlignet med andre typer brystforstørrelse fordi snittene som er laget er veldig små. I løpet av de neste ukene vil enhver hevelse og ømhet forsvinne. Fullstendig heling kan ta alt fra noen få uker til noen få måneder. 

Etter inngrepet kan de fleste pasienter gjenoppta moderat aktivitet og dusje som vanlig. Mange er også tilbake i jobb i løpet av få dager. Normal restitusjonstid er en uke eller mindre. Det er vanlig å få blåmerker og hevelser i brystområdet, men det pleier ikke være smertefullt. Områdene som har blitt fettsuget kan føles ømme og såre. Man får med seg milde smertestillende for å lindre dette.   

Komplikasjoner og risiko 

I utgangspunktet er det svært lite risiko forbundet med denne prosedyren.  

Vi er opptatt av at pasient og kirurg har en god dialog i forkant og diskuterer forventninger til resultatet. Man kan risikere at det kun er en liten del av fettcellene som overlever på det nye stedet, og at prosedyren må gjentas etter 3-4 måneder. 

Volvat har lang erfaring med brystoperasjoner 

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. De har lang erfaring med plastikkirurgiske brystoperasjoner og kan vise til meget gode resultater. Vi kan gi deg råd om hvilken type brystoperasjon som passer deg best. Vi står klare for å hjelpe deg – bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss i dag. 

Hva koster en konsultasjon?

Brystforstørrelse med eget fett i Trondheim tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.