Intimkirurgi for kvinner Trondheim

Intimkirurgi er en samlebetegnelse for inngrep som gjennomføres på kjønnsorganene - både for kvinner og menn. Plager i underlivet kan komme av alder, gener, eller som følge av fødsel.  

Våre kirurger har lang erfaring med intimkirurgi, og tilbyr behandling av både menn og kvinner. Vi står klare for å finne den beste behandlingen for deg.  

Intimkirurgi for kvinner 

Korreksjon av kjønnsleppene 

Under en kjønnsleppereduksjon vil en kirurg redusere størrelsen og eventuelle asymmetrier på de indre og ytre kjønnsleppene. Det mest vanlige problemstillingen er at de indre kjønnsleppene henger nedenfor de ytre. 

Indre labiaplastikk – kjønnsleppereduksjon 

Store kjønnslepper kan være både smertefullt og sjenerende. Når de indre kjønnsleppene henger utenfor de store kjønnsleppene, kan det oppstå friksjon og ubehag. Det kan være vondt å ha samleie, og det kan være ubehagelig å ha på seg stramme bukser. Under en lindre labiaplastikk reduseres lengden på kjønnsleppene, slik at de ikke lenger henger nedenfor de ytre. 

Ytre labiaplastikk - operasjon av ytre kjønnslepper 

De ytre kjønnsleppene kan også korrigeres. Noen opplever å ha mye overflødig og løs hud, som kan strammes opp. Operasjonsmetoden som velges vil avhenge av hvor mye løs hud pasienten har. For pasienter som har mye løs hud, vil det beste alternativet være å fjerne overflødig hud. Dette gjøres ved å legge et snitt langs kjønnsleppen, fjerne overflødig hud, og sy igjen. Snittet legges slik at arret ikke blir synlig i etterkant.  

Det er også mulig å bygge opp volumet i kjønnsleppene ved å transportere fett fra et annet sted på kroppen. Dette gjelder i tilfellene der det ikke er store mengder overflødig hud. Denne metoden vil ikke gi noen synlige arr.  

Mer om kjønnsleppereduksjon

Reduksjon av klitorishetten 

Klitorishetten er hudfolden som beskytter og dekker klitoris. For enkelte kvinner er hetten for stor og tykk. Dette kan føre til at kvinner mister noe av følsomheten i området og kan gjøre det vanskeligere å få orgasme. Dersom dette er et problem, så kan en reduksjon av klitorishetten være en løsning. Prosedyren utføres oftest sammen med en labiaplastikk, men det er også mulig å utføre inngrepet isolert.  

Vaginalplastikk 

Alder og fødsler kan gjøre skjeden slapp, og kan føre til redusert nytelse under samleie. 

Vaginalplastikk, eller vaginal rejuvination, er et bredt begrep for ulike vaginalkorrigerende og oppstrammende behandlinger, og har som formål å stramme opp skjeden. Det kan enten gjøres kirurgisk, eller ved hjelp av fettransplantasjon for å gjenopprette volumet. Vaginalplastikk kan også kombineres med labiaplastikkirurgi for å redusere størrelsen på kjønnsleppene. 

Fettsuging av venusberget

Venusberget (mons pubis) er det øverste området av underlivet – den myke fettputen som befinner seg mellom nedre del av magen og kjønnsorganene. For kvinnene dekker det fremre del av underlivsbenet og kjønnsleppene. Størrelsen på venusberget varierer stort.  

Fettsuging av området er en enkel og effektiv metode, og kirurgene hos Volvat har god erfaring med dette. Selve operasjonen gjennomføres med lokalbedøvelse, og etterlater kun små arr. Kirurgen lager små horisontale snitt, og setter deretter inn en kanyle for å løsne fettcellene. Det overflødige fettet suges deretter opp, for å få redusert mengden fett på venusberget. Kirurgen lukker deretter snittene, og dekker området med kompresjonsbandasjer. 

Mer om fettsuging

Hvordan utføres intimkirurgi? 

Prosedyren avhenger av hva som opereres. Intimkirurgi utføres som regel med lokalbedøvelse eller i narkose. Prosedyren tar vanligvis 1-2 timer. Det er liten risiko forbundet med inngrepet, og pasientene opplever at smerten og ubehaget går fort over. Kirurgen reduserer områdene som henger og/eller er ujevne. Sårene blir lukket med små, oppløselige sting for å unngå arrdannelse. Det er likevel helt vanlig at det svir og er noe hovent i dagene etter inngrepet. De fleste drar hjem samme dag. 

Det er viktig å ta det med ro i dagene etter operasjonen. Ta gjerne noen dager fri fra jobben, og unngå store, krevende aktiviteter.  

Hva koster en konsultasjon?

Labiaplastikk i Trondheim tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.