Medisin mot kviser

Om du er alvorlig rammet av kviser, og annen behandling ikke har hjulpet, kan medisin i form av Isotretinoin (tabletter) være et alternativ. Det er kun hudleger som kan forskrive denne medisinen. Isotretinoin er effektiv, men har bivirkninger som det er viktig å være klar over.

Hva er Isotretinoin?

Isotretinoin er et preparat beslektet med A-vitamin, tidligere kalt Roaccutan. Preparatet brukes først og fremst på uttalt og problematisk akne eller hvor ingen andre behandlinger har vært effektive.

Hvor lenge varer en Isotretinoin-kur?

Isotretinoin bør brukes i ca. 6 måneder, noen ganger lengre, og skal følges opp av lege/hudlege.

Hvorfor må man ta graviditetstest for å gå på Isotretinoin?

Isotretinoin er fosterskadelig. Hos kvinner tas det graviditetstest før utskrivning av resept, for å unngå at pasienten blir gravid under kuren. Du må underskrive på at du har hørt og lest informasjon om dette før oppstart på kuren. Din hudlege vil gi deg all informasjon du trenger før du bestemmer deg.

For kvinner er resepten på Isotretinoin kun gyldig i 7 dager. Dette henger sammen med blodprøven som tas for å avkrefte graviditet, og betyr at du må hente ut resepten på apotek og starte på kuren innen 7 dager.

Hvor høy dose bør man gå på?

Doseringen måles etter kroppsvekt og det skal i løpet av ca. 6 måneder tas en viss mengde tabletter. Tablettene tas sammen med et måltid og du må drikke mye vann.

Bivirkninger av Isotretinoin

Den vanligste bivirkningen av Isotretinoin er tørr hud og tørre slimhinner. Noen kan kjenne ømhet eller stivhet i ledd og muskulatur. Preparatet kan også føre til høyere leverprøver eller fettverdier i blodet, derfor tas blodprøver jevnlig av pasientene mens de går på medisinen.

Lett hodepine, neseblødning eller eksem er heller ikke uvanlig, og kommer av at slimhinnene blir tørre. Det er svært viktig med fuktighetskremer og leppepomader etc. under tablettkuren.

Viktig å vite om Isotretinoin

  • Du skal ikke ta ekstra A-vitaminer under kuren.
  • Det er viktig å være forsiktig med soling.
  • Forsiktighet med alkohol er svært viktig.
  • Rådfør deg alltid med lege hvis du må ta andre medisiner under aktiv kur.
  • Allergi mot soya eller peanøtter kan gi negativ effekt på behandlingen.
  • Isotretinoin er en dyr medisin, men vi kan søke om å få den godkjent på blå resept.

Volvats hudleger er eksperter på akne

Dersom du plages av kviser bør du snakke med en hudlege. Våre dyktige hudleger har lang erfaring i behandling av akne. Vi har kort ventetid, og du kan raskt komme i gang med effektiv behandling. Vi tilbyr også videokonsultasjoner, hvor du raskt og effektivt får hjelp på nett.

Bestill time om akne hos hudlege eller les mer om behandling av akne

Konsultasjon hos hudlege

1 890,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Hvorfor velge Volvat?

Akne hos ungdom og voksne

Akne kan ramme både ungdom og voksne. Våre erfarne hudleger har kompetansen til å behandle kompliserte akneplager med skreddersydde behandlinger for alle hudtyper, for kvinner og menn i alle aldre.

Alle slags akneproblemer

Vi kan behandle akne i ulike stadier med alt fra medisinske kremprogrammer og reseptbelagte medisiner, til microneedling og peelinger for å oppnå en sunn og velfungerende hud.

Det finnes hjelp å få

Ingen skal behøve å være plaget av akne. Kviser og arr kan oppleves plagsomt og påvirke selvtilliten – du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor. Det finnes god behandling, og vi finner den som passer for deg.