Spirometri

Spirometri kan brukes til å diagnostisere en lungesykdom, eller dersom man er i risikogruppen for å utvikle en spesifikk lungesykdom.

Er du plaget av langvarig hoste, tung pust eller andre symptomer fra luftveiene? Hos Volvat hjelper vi deg med å få en vurdering av dine plager.  

Spirometri er en rask og enkel lungetest, og brukes for å kartlegge lungefunksjonen. Den utføres for å utrede astma- og KOLS-pasienter, samt pasienter som har cystisk fibrose eller lungefibrose. Fellesnevneren for disse pasientene er nedsatt lungekapasitet grunnet trange luftveier. Lungetesten gir svar på hvor mye luft man klarer å puste ut og inn.  

Dersom man allerede har fått diagnostisert en av disse lungesykdommene, kan spirometri utføres for å kontrollere alvorlighetsgraden,følge med på utviklingen og hvordan man reagerer på medisinene.  

Hvordan utføres en spirometri?  

Undersøkelsen utføres ved at man får plassert en klemme på nesen. Deretter skal man puste gjennom et rør, så fort og hardt man klarer. Apparatet vil på denne måten måle mengde luft (vitalkapasitet - VK) og strømningshastigheten på utpusten (flow).

Få rask hjelp – Volvat utfører spirometri 

Om du føler at noe ikke er helt som det skal, om du føler deg tungpustet eller er redd for at lungekapasiteten ikke er på topp – Bestill en time i dag og få time med en gang. Vi har kort ventetid.

Volvat har alt under ett tak

Supplert med kardiologer, røntgenavdeling, indremedisiner, psykologer, ernæringsfysiologer og eget laboratorium har vi mulighet for å henvise deg videre der det trengs.

Bestill time hos lungelege eller kontakt oss: 

Volvat Majorstuen: 22 95 75 00

Volvat Åsane: 55 11 20 45

Volvat Moss: 69 30 23 00

Spirometri

430,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.