Kliniske ernæringsfysiologer gir råd om kosthold og ernæring til mennesker med sykdommer eller plager med fordøyelsen som er relatert til kostholdet.

Pasienter med ulike sykdomstilstander som for eksempel matallergier/intoleranser, cøliaki, irritabel tarm-syndrom (IBS), inflammatorisk tarmsykdom (IBD), annen mage-tarmsykdom eller etter kirurgiske inngrep anbefales en kartlegging og vurdering av pasientens behov basert på sykehistorie, høyde, vekt og relevante blodprøver.

Behandling kan gå ut på å sette pasienten på spesialkost og/eller næringsdrikker. Ved spesialkost/tilpasset kosthold er det imidlertid viktig at kroppens behov for vitaminer, mineraler og sporstoffer dekkes, slik at ikke mangeltilstander inntreffer.

Noen mennesker med for eksempel cøliaki og matallergi/intoleranse, kan kun bli friske ved å endre kostholdet.

Det er også ved sykdommer som IBS gode holdepunkter for at tilpasset kosthold kan lindre symptomer.

Studier viser at ca 75% får helt eller delvis symptomlindring ved å få tilpasset kostholdet.

Konsultasjon hos proktolog

2 128,-

Priseksempel fra Fredrikstad, tilleggskostnader kan påløpe

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.