Mage- og tarmspesialist i Bergen

Lege, notater, konsultasjon, volvat

Enten du vet hva som feiler deg og ønsker behandling, eller ønsker å utrede plager og symptomer, kan du komme til oss. Vi hjelper deg med alt fra forstoppelse, diaré, hemoroider, gallestein og halsbrann, til tykktarmskreft, magesår, cøliaki, brokk og sykdommer i bukspykkjertelen, lever og endetarm.

 
På grunn av forberedelser og behov for informasjon om dine plager, kan du kun bestille konsultasjon hos mage- og tarmspesialist  på telefon (se nummer nederst i teksten), men du kan bestille gastroskopi på nett. 

Noen undersøkelser og behandlinger: 

 • Koloskopi
 • Gastroskopi
 • Kapselendoskopi av tynntarmen
 • Anorektoskopi
 • Kostholdsveiledning
 • Trykkmåling / pH-måling av spiserør
 • Røntgen
 • Screening koloskopi
 • Fekal transplantasjon (ikke tilgjengelig i Bergen)
 • Ultralyd abdomen

Irritabel tarm

Irritabel tarm (IBS) er den vanligste årsak til plager fra tykktarmen, og våre spesialister har lang erfaring med utredning og behandling av denne sykdommen. På sentrene som ikke har egen gastroavdeling kan du bestille time hos allmennlege for utredning.

Plager i endetarmen

Utredning og behandling av endetarmsplager er å regne som en egen spesialitet hvor den tradisjonelle gastroenterologen overlapper med gastrokirurgen, fordi mange endetarmssykdommer krever kirurgisk behandling. De vanligste endetarmsplagene er endetarmsblødninger av forskjellig årsak, indre og ytre hemorroider, sprekker, endetarmsnedfall, infeksjoner og såkalte abscesser.
 
Mange pasienter går dessverre i lang tid, ofte flere år, med svært plagsomme endetarmssmerter og ubehag uten å ta kontakt med lege. Det er forståelig ettersom både underlivet og endetarmen er områder man gjerne holder for seg selv. Da er det viktig å vite at både allmennlegen og spesialisten er vant til å takle denne typen problemer, som en del av legehverdagens utfordringer. 
 
 

 

Prisliste mage/tarm (gastro)

Her finner du pris på de vanligste undersøkelser/behandlinger som utføres ved våre gastro-avdelinger. Merk at dette er fra-priser og at det kan være variasjoner fra senter til senter.

Gastroskopi inkludert konsultasjon hos spesialist

fra kr 3.790
Koloskopi inkludert konsultasjon hos spesialist
(Tillegg ved sedasjon, biopsier, polyppfjerning)

fra kr 5.190
Trykkmåling/pH-måling av spiserør

kr 10.870
Kapselendoskopi av tynntarm, inkl. konsultasjon

kr 25.460
   

Vi gjør oppmerksom på at det kan være prisvariasjoner mellom våre medisinske sentre og at det kan komme tillegg ved f.eks. bedøvelse, biopsi og polyppfjerning.

Viktig: Forberedelser til undersøkelse

Fyll ut og ta med symptomskjema til undersøkelsen:

Les og følg instrukser om forberedelser nøye:

 

Priser (Bergen)
 • Gastroskopi
  Fra 3 000,- (medlem)
  Fra 3 750,- (ikke medlem)
 • Koloskopi
  Fra 4 100,- (medlem)
  Fra 5 100,- (ikke medlem)

Til alle konsultasjoner tilkommer det materiell- og servicegebyr på 75 kr for allmenn- og barnelegebesøk og 150 kr for spesialistbesøk. Og under konsultasjon hos spesialist kan det påløpe ekstrakostnader som en følge av nødvendige undersøkelser. Vær også oppmerksom på at vi på enkelte tjenester har prispåslag på kveldstid (dvs. etter kl. 16), i helger og på helligdager. Ta kontakt med ditt Volvat-senter dersom du ikke finner prisinfo på tjenesten du ønsker.

Noen av våre medlemsfordeler:
 • Tilgang til Helsetelefonen 02401 hele døgnet hele året
 • 20 % rabatt på alle medisinske tjenester (maks kr. 1.000,- per besøk)
Les mer om medlemskap