Ortopedi Oslo

Ortopedi er den delen av medisinsk virksomhet som tar seg av plager i muskel-skjelett systemet i kroppen. Ortopeder er kirurger av utdannelse som undersøker, diagnostiserer og behandler skader og plager i muskel-skjelett systemet. 

Skader og lidelser i muskel, ledd og skjelett er plagsomt i hverdagen og kan føre  til langtidssykefravær - og i verste fall uførepensjon.

Behandling etter satt diagnose kan i mange tilfeller starte varsomt med øvelser, piller, injeksjoner, men av og til må kirurgisk inngrep til for å rette opp i feil og skade.

Vet du årsaken til dine plager?

Hvis du er usikker på årsakene til dine plager, vil vi anbefale deg å bestille konsultasjon hos fysioterapeut / manuellterapeut, som et første steg på veien.

Våre ortopeder har et tverrfaglig samarbeid med nevrokirurger, fysioterapeuter og manuellterapeuter for å sikre at du får riktig diagnose og behandling, slik at du kan vende tilbake til et normalt liv så fort som mulig.

I Volvat er vi opptatt av å gi deg den beste behandling for et langsiktig godt resultat slik at du kan leve et liv med høyt aktivitetsnivå. Vi kan hjelpe deg til bedre livskvalitet.

Priser

For utfyllende prisinformasjon kontakt ditt lokale Volvat-senter.

Obs! Du må ha med CD/delingskode for bilder fra røntgen/CT/MR

Delingskoden kan oppgis ved bestilling. Dersom du ikke har bilder eller de er eldre enn 1 år, kontakt oss på telefon for bestilling av time.

Vi behandler blant annet:

 • Artrose (sliteasjegikt) / Begynnende slitasje i hofte, kne, ankel, skulder kan behandles med blodspinningsteknikk / Hyaluronsyre-injeksjon hos yngre pasienter

 • Skulder: Inneklemmings syndrom, kalkavleiringer, seneskader og ustabil skulder, ”frossen” skulder

 • Albue: Frie legemer, tennisalbue, nerveirritasjon

 • Hånd: Carpal tunnel syndrom (inneklemming av nerve), Dupuytrens kontraktur (krokfinger), trigger/spring finger, slitasjeskader i håndroten, meniskskader, seneknuter, feilstilling etter håndleddsbrudd

 • Hofte/bekken: Hofteslitasje, menisk/labrumskade, fotball brokk (Gilmores groin), slimposebetennelse (trokanter tendinose), muskel/seneskader

 • Kne: Kneslitasje (hel og halv), korsbåndruptur, meniskskader, løperkne, hopperkne (jumpers knee), bruskskader, leddbåndskader, ustabil kneskål, løse legemer i kneet

 • Legg: Losje syndrom, shin splint, akillesskader (akutte og kroniske)

 • Ankel: Leddbåndskader (akutte og kroniske), bruskkader, fotballankel, ballettdanserankel, Haglunds hæl, slitasje

 • Fot: Tretthetsbrudd, hammertær, hallux valgus/rigidus, Mortons metatarsalgi

 • Rygg og nakke: Les mer om rygg-/nakkespesialist

 

Ortopediske operasjoner

Ved vår avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim og Fredrikstad utføres de fleste vanlige ortopediske operasjoner.

Vi benytter etablerte og avanserte operasjonsmetoder. Mye av den ortopediske kirurgien foregår i dag ved kikkehullsteknikk (artro/endoskopi).

Vi har spesiell kompetanse i utredning og behandling av idrettsskader, som ofte kan være vanskelig å håndtere.
Vi utfører ortopediske operasjoner i Oslo, Bergen og Fredrikstad

Vi har kort ventetid og tilbyr:

 • Landets mest erfarne kirurger innenfor sitt fagfelt
 • Moderne avanserte kirurgiske operasjonsmetoder
 • Døgnbasert sykehusdrift, med operasjonsstuer, oppvåkning og sengepost


Rygg/nakke: Sliter du med smerter i rygg, nakke eller utstrålende smerter i føtter, armer er du velkommen til en privat vurdering hos oss.

Skulder: Artroskopisk kirurgi ved: inneklemmingssyndrom, kalkavleiringer, seneskader, ustabil skulder, "frossen" skulder.

Albue: Fjerning av frie legemer, løsning av senefester ved tennisalbue/golfalbue, løsning av nerve ved nervekompresjon.

Hånd: Løsning av inneklemte nerver (canalis carpi – endoskopisk/åpen operasjon), krokfinger (Dupuytrens kontraktur), spalting av seneskjeder, oppretting av feilstillinger etter håndleddsbrudd, fjerning av seneknuter (ganglion), operasjon av meniskskader i håndledd, avstiving ved slitasjeskader i håndroten.

Kne: Kneprotese hel og halv, rekonstruksjon av korsbånd, meniskreseksjon/sutur, operasjon av løper/hopperkne (jumpers knee), bruskkirurgi, sutur av leddbåndskader, stabilisering av kneskål, fjerning av frie legemer.

Legg: Operasjon av kroniske og akutte akillesskader (avrivning/slitasjeskader), spalting av senehinner ved losjesyndrom.

Ankel: Sutur/rekonstruksjon av leddbåndskader, artroscopisk behandling av bruskskader, frie legemer, fotballankel, avmeisling ved Haglunds hæl.

Fot: Fiksasjon av tretthetsbrudd, oppretting av hammertær og hallux valgus, avstiving og opprensing ved hallux rigidus (stiv stortå), fjerning av nervekuler (Mortons metatarsalgi).

 

Se informasjonsfilm om ortopedisk dagkirurgi ved Volvat her: 

Konsultasjon

2 720,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Ortopedi i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge ortoped hos Volvat?

Akutte og kroniske tilstander

Våre ortopeder samarbeider med nevrokirurger, fysioterapeuter og manuellterapeuter for å sikre at du får riktig diagnose og behandling, slik at du kan vende tilbake til et normalt liv så fort som mulig.

For et aktivt liv

Vi ønsker å gi deg den beste behandlingen slik at du kan leve et aktivt og rik liv uten smerter og andre plager.

Erfarne kirurger

Vi har landets mest erfarne ortopediske kirurger innenfor sitt fagfelt for å hjelpe pasienter med alvorlige helseplager oppnå en vesentlig forbedring i livskvaliteten.