Kjønnsleppereduksjon Trondheim

Under en kjønnsleppereduksjon vil en kirurg redusere størrelsen og eventuelle asymmetrier på de indre og ytre kjønnsleppene. 

Hos Volvat gjennomfører våre kirurger og gynekologer kjønnsleppereduksjon. Kontakt oss for en uforpliktende konsultasjon!  

Hvorfor utføre labiaplastikk? 

Kjønnsleppens størrelse og form er like individuell som øyefargen, og det vanskelig å kategorisere noe som mer normalt enn annet. Når formen på kjønnsleppene riktignok forårsaker smerter, ubehag og stor sjenanse, og kommer i veien for normal funksjon kan det tyde på at noe ikke er helt som det skal. 

Kvinner velger å operere av flere årsaker. For det første er det flere funksjonelle fordeler ved valg av labiaplastikk. Mange kvinner som lider av store kjønnslepper får problemer med trening, hygiene, urinveisinfeksjoner, seksuell aktivitet og annen fysisk aktivitet.  

Indre labiaplastikk 

Store indre kjønnslepper kan være både smertefullt og sjenerende. Når de indre kjønnsleppene henger utenfor de store kjønnsleppene, kan det oppstå friksjon og ubehag. Det kan være vondt å ha samleie, og det kan være ubehagelig å ha på seg stramme bukser. Mange kvinner er også redde for at de indre kjønnsleppene skal henge utenfor bikinikanten. Dersom de indre kjønnsleppene er såpass store at de skaper problemer og er sjenerende, er det mulig å redusere lengden på dem. Labiaplastikk tar sikte på å redusere størrelsen på de indre kjønnsleppene slik at de ikke lenger henger nedenfor de ytre. 

Denne prosedyren innebærer bruk av flere forskjellige kirurgiske teknikker avhengig av hver enkelt pasients situasjon.  

Ytre labiaplastikk 

De ytre kjønnsleppene kan også korrigeres. Noen opplever å ha mye overflødig og løs hud. Operasjonsmetoden som velges vil avhenge av hvor mye løs hud pasienten har. For pasienter som har mye løs hud, vil det beste alternativet være å fjerne overflødig hud. Dette gjøres ved å legge et snitt langs kjønnsleppen, fjerne overflødig hud, og sy igjen. Snittet legges slik at arret ikke blir synlig i etterkant.  

Det er også mulig å bygge opp volumet i kjønnsleppene ved å transportere fett fra et annet sted på kroppen. Dette gjelder i tilfellene der det ikke er store mengder overflødig hud. Denne metoden vil ikke gi noen synlige arr.

Hvordan utføres operasjonen? 

Trim-prosedyren 

Det er den originale teknikken og er mest naturlig å utføre. Det er også den mest brukte teknikken som brukes av kirurger. I denne prosedyren blir den overflødige delen av de indre kjønnsleppene fjernet og sydd igjen, slik at den er symmetrisk med de ytre kjønnsleppene.  

Kileprosedyre 

I denne prosedyren fjernes en kile med hud fra den tykkeste delen av kjønnsleppene. Submucosa (lagvev under en slimhinne) forblir intakt ved at man bare fjerner en kile. Kileprosedyren gir også skjeden et naturlig utseende etter operasjonen, og beholder de rynkete kantene til de indre kjønnsleppene. 

Hvilken type metode som velges vil variere fra pasient til pasient, og hvor mye som må fjernes. Dette vi man finne ut av under en konsultasjon.   

Under operasjonen 

Selve operasjonen utføres med lokalbedøvelse og beroligende. Operasjonen vil ta mellom 45-60 minutter. Det vil variere litt fra pasient til pasient, avhengig av metode som velges og omfanget.  

Det er liten risiko forbundet med inngrepet, og pasientene opplever at smerten og ubehaget går fort over. Kirurgen reduserer områdene som henger og/eller er ujevne. Sårene blir lukket med små, oppløselige sting for å unngå arrdannelse. Det er likevel helt vanlig at det svir og er noe hovent i dagene etter inngrepet. Første dagen, etter at bedøvelsen har gått ut, vil man oppleve noe ubehag. Man får med smertestillende for å lindre dette. De fleste drar hjem samme dag, og så raskt som 1 time etter inngrepet.   

Etter operasjonen 

Det er viktig å ta det med ro i dagene etter operasjonen. Ta gjerne noen dager fri fra jobben, og unngå store, krevende aktiviteter. Man kan dusje dagen etter, men må vente to uker med å bade. 

De fleste kan gjenoppta fysisk og seksuell aktivitet etter 3 uker. Dette er individuelt og noen velger å vente. Det opererte området vil føles noe stramt i perioden etter operasjonen, men etter noen måneder vil det bli mykere.  

Komplikasjoner og risiko 

Det er ikke uvanlig å være litt hoven og oppleve små blødninger i etterkant. Derfor er det viktig å ta det med ro etter operasjonen.  

Alle mulige komplikasjoner og hva man skal gjøre for å unngå dem vil bli nøye gjennomgått sammen med kirurgen.  

Hva koster en konsultasjon?

Kjønnsleppereduksjon i Trondheim tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.