Få hjelp med symptomer i overgangsalderen Stavanger

Selv om du er i overgangsalderen, betyr det ikke at du må akseptere hemmende symptomer som begrenser deg i hverdagen og reduserer livskvaliteten din. Med ny forskning og behandling vet vi at man effektivt kan behandle og lindre plagene, slik at man kan leve komfortabelt. Det er god hjelp å få!

Det er god hjelp å få

Overgangsalderen kan oppleves svært ensom og frustrerende på grunn av hormonelle endringer i kroppen. Noen kvinner er sterkt preget av symptomer som går utover livskvaliteten, mens andre kvinner har ingen eller kun milde symptomer. Heldigvis finnes det trygg og effektiv behandling tilgjengelig for alle kvinner slik at du ikke må lide unødvendig.

50 % søker ikke hjelp

Spesialister i overgangsalder

Våre dyktige gynekologer legger vekt på å spre kunnskap og tilby behandlingen du trenger i perimenopausen og i overgangsalderen. Vi ønsker å bidra med å informere om overgangsalderen slik at du har de riktige verktøyene og kunnskapen til å enklere navigere denne fasen av livet.

Vårt team består av 39 erfarne leger og gynekologer som står klare til å ta deg imot, og hjelpe deg med å vurdere plagene dine og behovet for hormonbehandling.

Mer om våre behandlere

Les Kristin og Stine sine erfaringer med overgangsalderen

Behandling tilpasset dine plager og behov

Alle mennesker kommer i overgangsalder, men kvinner opplever flere symptomer enn menn. De som opplever plagsomme symptomer, kan få behandling for å redusere symptomene. Den vanligste og mest effektive behandlingen for plager i overgangsalderen er hormonbehandling. Det består av to preparater – østrogen og gestagen. Man kan få hormonbehandling i form av plaster, spray, gel eller tabletter.

3 av 4 har plager

Mer om hormonbehandling

Skreddersydd behandlingsplan på konsultasjon

Våre erfarne og dyktige eksperter på kvinnehelse hjelper deg med å vurdere fordeler og ulemper med hormonterapi, og anbefaler behandling mest egnet for deg under første konsultasjon.

Det er sjelden en løsning som passer for alle, og derfor må hver person din situasjon vurderes før behandlingen slik at den kan tilpasses dine spesifikke plager og behov.

88 % opplever symptomer

Gynekolog Helena Enger om overgangsalderen

Helena Enger er en del av Volvats gynekolog-team, hvor alle har lang erfaring innen kvinnehelse og overgangsalder.

– I daglig gynekologisk praksis opplever jeg at kvinner reagerer interessert og noe forundret over å få oppdatert informasjon om overgangsalderen og hva som er mulighetene for behandling av plagene som følger med, sier gynekolog Helena Enger.

Det er faktisk hjelp å få, både med og uten medisiner.

For å se YouTube-video må du samtykke
til Google sin personverneklæring.

Slik får du behandling

Våre dedikerte gynekologer fokuserer på å gi deg en skreddersydd behandling som passer din kropp og dine behov. Du vil motta omfattende informasjon fra gynekologen angående hormonbehandling, inkludert fordeler og eventuelle risikoer som er relevante for din individuelle situasjon.

For å få hjelp med overgangsplagene følger du noen enkle steg:

  1. Bestill time hos gynekolog
  2. Konsultasjon hos gynekolog hvor dere diskuterer symptomer og sykehistorie
  3. Ultralyd av eggstokkene for å bekrefte overgangsalder
  4. Klinisk undersøkelse for å utelukke andre sykdommer eller tilstander som kan påvirkes av hormonbehandling
  5. Oppstart av eventuell behandling

For å komme i gang med behandling av overgangsplager kan du bestille en time til konsultasjon hos en av våre spesialister.

Lytt til vår podcast om hormonbehandling i overgangsalderen

Den moderne kvinnen i overgangsalderen

– Jeg opplever at dagens kvinner ikke aksepterer at de må lide seg gjennom overgangsalderen, hvert fall de som vet at det finnes hjelp å få, forteller spesialist i kvinnehelse og gynekolog Helena Enger. 

Hormonterapi i overgangsalderen er helsefremmende gitt i riktig form og mengde, det hjelper mot plager her og nå, og forebygger sykdom senere i livet. Det er ingen grunn til å frykte hormonterapi mot plager som oppstår i overgangsalderen.

Våre gynekologer

Natalia Gundersen

Gynekolog

Volvat Down Town

Jwan Hagi Raza

Gynekolog, spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer

Volvat Fredrikstad, Volvat Moss

Edin Alagic

Volvat Nationaltheatret, Volvat Storo

Hemamaalini Rajkumar

Gynekolog

Volvat Laguneparken

Verdt å vite

Alle kvinner skal gjennom det

Overgangsalderen er noe alle kvinner skal gjennom, og er en helt naturlig del av livet. Våre gynekologer kan gi deg innsikt i hvilke muligheter du har og hva som skjer i kroppen. Jo mer du vet, jo bedre rustet er du til å håndtere de nye utfordringene som dukker opp.

Det finnes hjelp å få

Våre erfarne eksperter på kvinnehelse står klare til å hjelpe deg med dine utfordringer knyttet til overgangsalderen. Husk at du ikke må akseptere plagsomme symptomer som en del av din nye hverdag, og at du ikke skal ha det vondt.

pregnancy-vagina

Din kropp og ditt valg

Hver kvinne må kjenne på sine egne behov og velge den behandlingsformen som passer en selv best – vi ønsker å bidra med å informere om overgangsalderen og veilede deg gjennom denne fasen av livet så godt vi kan.