Mage og tarm (Gastroenterologi)

Lege, notater, konsultasjon, volvat

Har du plager eller sykdommer i mage og tarm? Hos Volvat møter du erfarne mage- og tarmspesialister og indremedisinere som utreder og behandler de fleste fordøyelsessykdommer.

Enten du vet hva som feiler deg og ønsker behandling, eller ønsker å utrede plager og symptomer, kan du komme til oss. Vi hjelper deg med alt fra forstoppelse, diaré, hemoroider, gallestein og halsbrann, til tykktarmskreft, magesår, cøliaki, brokk og sykdommer i bukspykkjertelen, lever og endetarm.

 
På grunn av forberedelser og behov for informasjon om dine plager, kan du kun bestille konsultasjon hos mage- og tarmspesialist  på telefon (se nummer nederst i teksten), men du kan bestille gastroskopi på nett. 

Noen undersøkelser og behandlinger: 

  • Kapselendoskopi av tynntarmen
  • Anorektoskopi
  • Kostholdsveiledning
  • Trykkmåling / pH-måling av spiserør
  • Røntgen
  • Screening koloskopi
  • Fekal transplantasjon 
  • Ultralyd abdomen

Irritabel tarm

Irritabel tarm (IBS) er den vanligste årsak til plager fra tykktarmen, og våre spesialister har lang erfaring med utredning og behandling av denne sykdommen. På sentrene som ikke har egen gastroavdeling kan du bestille time hos allmennlege for utredning.

Plager i endetarmen

Utredning og behandling av endetarmsplager er å regne som en egen spesialitet hvor den tradisjonelle gastroenterologen overlapper med gastrokirurgen, fordi mange endetarmssykdommer krever kirurgisk behandling. De vanligste endetarmsplagene er endetarmsblødninger av forskjellig årsak, indre og ytre hemorroider, sprekker, endetarmsnedfall, infeksjoner og såkalte abscesser.
 
Mange pasienter går dessverre i lang tid, ofte flere år, med svært plagsomme endetarmssmerter og ubehag uten å ta kontakt med lege. Det er forståelig ettersom både underlivet og endetarmen er områder man gjerne holder for seg selv. Da er det viktig å vite at både allmennlegen og spesialisten er vant til å takle denne typen problemer, som en del av legehverdagens utfordringer. 
 
 

 

Prisliste mage/tarm (gastro)

Her finner du pris på de vanligste undersøkelser/behandlinger som utføres ved våre gastro-avdelinger. Merk at dette er fra-priser og at det kan være variasjoner fra senter til senter.

Gastroskopi inkludert konsultasjon hos spesialist

fra kr 3.790
Koloskopi inkludert konsultasjon hos spesialist
(Tillegg ved sedasjon, biopsier, polyppfjerning)

fra kr 5.190
Trykkmåling/pH-måling av spiserør

kr 10.870
Kapselendoskopi av tynntarm, inkl. konsultasjon

kr 25.460
   

Vi gjør oppmerksom på at det kan være prisvariasjoner mellom våre medisinske sentre og at det kan komme tillegg ved f.eks. bedøvelse, biopsi og polyppfjerning.

 

VIKTIG: informasjon om forberedelser til undersøkelse

Symptomskjema før undersøkelse hos gastroenterolog - fylles ut og medbringes til undersøkelsen: Symptomskjema-for-undersokelse-hos-gastroenterolog-03.01.14.rtf

 

Vær oppmerksom på at forberedelser til undersøkelsen kan variere fra senter til senter. Ta kontakt med ditt Volvat-senter dersom du er i tvil. 

 

Timebestilling gjøres via telefon 62 55 35 50 mellom kl. 08 - 16 på hverdager.

Noen av våre medlemsfordeler:
  • Tilgang til Helsetelefonen 02401 hele døgnet hele året
  • 20 % rabatt på alle medisinske tjenester (maks kr. 1.000,- per besøk)
Les mer om medlemskap