Vi hjelper deg med overgangs­alderen

-Vi må snakke om overgangsalderen! Alle opplever den, selv om den oppleves ulikt. Jo mer du vet, jo bedre vil du håndtere situasjonen du kommer i.

Helena Enger - Gynekolog

08.02.2021

Det sier vår dyktige gynekolog Helena Enger, som snakker om overgangsalder og boken sin «Hetetokter og kalde fakta» på God morgen Norge i dag. Målet med boken er at du skal bli rustet til å ta gode valg for deg selv. Dette er også målet til hele Volvats gynekolog-team. De står klare til å hjelpe deg med dine utfordringer knyttet til overgangsalderen. -For det trenger ikke å være så ille. Det viktige er at du vet hva som skjer, at du bestemmer deg for hva du ønsker, og at du får hjelp av gynekologen din for videre veiledning.

Se Helena Enger på TV2s God morgen Norge

Alle kvinner kommer i overgangsalderen i løpet av 40-50-årene. Perioden varer normalt fra 3-5 år, og for noen helt opp til 10 år. Endringene i kroppen starter gjerne i årene før menstruasjonen opphører, og kroppen kan reagere med både fysiske og psykiske plager.

Helena Enger er en del av Volvats gynekolog-team, hvor alle har lang erfaring innen kvinnehelse og overgangsalder.

– I daglig gynekologisk praksis opplever jeg at kvinner reagerer interessert og noe forundret over å få oppdatert informasjon om overgangsalderen og hva som er mulighetene for behandling av plagene som følger med, sier gynekolog Helena Enger. Det er faktisk hjelp å få for det meste, både med og uten medisiner.

Våre gynekologer kan gi deg innsikt i hvilke muligheter du har og hvilke behandlingsformer som finnes. Målet med Helenas bok er at du skal bli rustet til å ta gode valg for deg selv. Det samme målet har hele vårt gynekolog-team. Hos Volvat får du alt under samme tak - gynekologen kan også hjelpe deg i kombinasjon med psykolog eller andre spesialister, om du ønsker og har behov for det.

Bestill konsultasjon eller les mer om våre gynekologi-tjenester.

Helena Enger

Gynekolog

Volvat Majorstuen

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.