Overgangsalder Oslo

Mange kvinner er plaget med hetetokter, nattesvette, søvnløshet og depresjon i årene like før og like etter at menstruasjonen opphører (menopause). Dette skyldes et fall i østrogenproduksjonen i eggstokkene.

Det finnes hjelp å få!

Alle kvinner opplever overgangsalderen, selv om den oppleves ulikt. Jo mer du vet, jo bedre vil du håndtere situasjonen du kommer i.

Våre gynekologer står klare til å hjelpe deg med dine utfordringer knyttet til overgangsalderen.

Det finnes hjelp å få. Det viktige er at du vet hva som skjer, at du bestemmer deg for hva du ønsker, og at du får hjelp av gynekologen din for videre veiledning.

Gynekolog Helena Enger om overgangsalder:

Alle kvinner kommer i overgangsalderen i løpet av 40-50-årene. Perioden varer normalt fra 3-5 år, og for noen helt opp til 10 år. Endringene i kroppen starter gjerne i årene før menstruasjonen opphører, og kroppen kan reagere med både fysiske og psykiske plager.

Helena Enger er en del av Volvats gynekolog-team, hvor alle har lang erfaring innen kvinnehelse og overgangsalder.

– I daglig gynekologisk praksis opplever jeg at kvinner reagerer interessert og noe forundret over å få oppdatert informasjon om overgangsalderen og hva som er mulighetene for behandling av plagene som følger med, sier gynekolog Helena Enger. Det er faktisk hjelp å få for det meste, både med og uten medisiner.

Fysiske plager:
Hetetokter, nattesvette, søvnløshet og tørrhet i skjede.

Psykiske reaksjoner:
Tristhet, glemsomhet, nedstemthet, uro og økt bekymringsnivå.

Våre gynekologer kan gi deg innsikt i hvilke muligheter du har og hvilke behandlingsformer som finnes. Hos Volvat får du alt under samme tak - gynekologen kan også hjelpe deg i kombinasjon med psykolog eller andre spesialister, om du ønsker og har behov for det.

Se også:

Laserbehandling av vaginale plager med FemiLift

Konsultasjon

2 060,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Overgangsalder i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge gynekolog hos Volvat?

Ekspert på kvinnehelse

Våre gynekologer har lang erfaring og spesialisering innen kvinnehelse og hjelper deg med alt fra kjønssykdommer til graviditet og overgangsalder. Du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor.

Enestående kompetanse

På en gynekologisk kontroll tilbyr vi undersøkelse av underliv, celleprøve/HPV-prøve, innvendig ultralyd, testing av kjønnssykdommer og mulighet for å sette inn hormonspiral.

Bli sett, hørt og forstått

Hos Volvat kan du være trygg på at du blir mottatt av profesjonelle gynekologer som hjelper deg med nøye veiledning og behandling. Vi har både mannlige og kvinnelige gynekologer tilgjengelig.