Gynekologisk kontroll med celleprøve Oslo

Gynekologen gjør en generell gynekologisk undersøkelse av ytre kjønnsorgan, skjede og livmorhals, og tar celleprøve fra livmorhalsen.

Gynekologen gjør en undersøkelse av ytre kjønnsorgan, skjeden og livmorhalsen. Du tilbys celleprøve fra livmorhalsen for å påvise eller utelukke forstadier til kreft eller kreft.

Det blir også ofte tatt andre prøver som test for klamydia, mykoplasma eller andre mikrober. Gynekologen vurderer om utfloden er normal. Så kjenner hun på livmor og eggstokker og vurderer om de er normale i størrelse og form og om noe utløser smerte. Det blir også kjent etter svulster.

Til slutt gjør gynekologen en ultralyd der man som oftest ser svært tydelig hvordan livmor og eggstokker ser ut. Man ser etter muskelknuter. Man får inntrykk av hormonpåvirkning og man ser eggposer og om det foreligger cyster eller svulster.

Dersom pasienten føler nedpress eller trykk kan gynekologen sjekke for nedfall (descens). Man ser da etter utbukning av skjedeveggen mot blæren og skjedeveggen bakover mot tarm og om livmoren har falt ned.

Volvat følger nasjonale retningslinjer

Det nasjonale Livmorhalsprogrammet anbefaler kvinner i alderen 25-34 å ta en celleprøve hvert 3. år, og det testes ikke for HPV dersom celleprøven er negativ. Kvinner i alderen 34-69 år vil nå bli testet for HPV hvert 5. år, og det tas kun celleprøve dersom HPV-prøven er positiv.

Mange kvinner ønsker både HPV-test og celleprøve når de er hos gynekolog, og noen ønsker å sjekke seg oftere enn hva de nasjonale retningslinjene anbefaler. Volvat vil tilby celleprøve og HPV-prøve til alle kvinner som ønsker å gjennomføre slike undersøkelser utenom det nasjonale Livmorhalsprogrammet. Du betaler da et tillegg for testen du velger.

Gynekologisk kontroll med celleprøve i Oslo tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge gynekolog hos Volvat?

Ekspert på kvinnehelse

Våre gynekologer har lang erfaring og spesialisering innen kvinnehelse og hjelper deg med alt fra kjønssykdommer til graviditet og overgangsalder. Du kan være sikker på at vi tar deg og dine plager på alvor.

Enestående kompetanse

På en gynekologisk kontroll tilbyr vi undersøkelse av underliv, celleprøve/HPV-prøve, innvendig ultralyd, testing av kjønnssykdommer og mulighet for å sette inn hormonspiral.

Bli sett, hørt og forstått

Hos Volvat kan du være trygg på at du blir mottatt av profesjonelle gynekologer som hjelper deg med nøye veiledning og behandling. Vi har både mannlige og kvinnelige gynekologer tilgjengelig.