Føflekker

Føflekker er hudforandringer eller pigmenteringer som kan være medfødte/arvelige eller komme senere i livet, oftest som følge av soleksponering. 1/3 del av føflekkkreften oppstår gjennom vanlige føflekker som utvikler seg til kreft. 


Dessverre kan det være vanskelig å skille ut de potensielt farlige føflekkene bare ved å se på dem. Skal en være på den sikre siden må de fjernes og sendes inn til undersøkelse. Det gjør vi rutinemessig med alle føflekker som fjernes.

Selv om vi ikke med sikkerhet kan si om en føflekk er ondartet, er der noen tegn som vi ser etter. Hvis de på noen måte endrer seg, har uregelmessig fargesammensetning, ujevne kanter, klør eller blør, bør de fjernes.

Hvis en føflekk som er fjernet viser seg å være ondartet, vil man bli henvist til en Plastikkirurgisk avdeling. Man fjerner da fjerne noe omkringliggende vev, og i noen tilfeller vil en også ta ut en lymfeknute fra nærmeste lymfeknutestasjon.

De fleste føflekker fjernes imidlertid av kosmetiske grunner.

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Merk at tilbudet kan variere fra senter til senter.

 

 

 

Hudkreft
Det finnes flere forskjellige former for hudkreft. Det kan være det vi betegner som en «snill» form for hudkreft, eller det kan være former som er mer aggressive. Uansett skal disse forandringene fjernes og sendes inn til undersøkelse.
Hvis man har et sår som ikke vil gro, bør man ta en vevsprøve eller fjerne det kirurgisk. Hudkreft kan nemlig arte seg på den måten.

Fettkul
Fettkul, eller lipom, sees som kuler under huden. Ofte har man flere av samme slag. Disse er i utgangspunktet helt ufarlige. Imidlertid kan de være plagsomme, spesielt hvis de er lokalisert på spesielle steder på kroppen. Det er også verdt å merke seg at noen få kan være ondartet. Det er derfor viktig å få en vurdering hos lege. Denne type kuler kan enkelt fjernes, og de vil da alltid bli sendt inn til undersøkelse.

Talgkul
Talgkul, eller aterom, er også en kul under huden. De inneholder hvit talg som kan komme til overflaten. Talgen lukter ofte vondt. Dette er en ufarlig tilstand, men de kan bli betent, og det er en smertefull og potensielt farlig tilstand. De er også vanskeligere å fjerne hvis de har vært betent, så det beste er å få de fjernet i en rolig fase.
Ved fjerning av talgkul vil også den bli sendt til ytterligere undersøkelse.

Arr
Arr er kroppen sin måte å reparere skade på. Hvis ikke forholdene ligger til rette for optimal tilheling, vil en kunne få et kraftigere arr. Noen hudtyper har også større tendens til å få tydeligere arr.
Arr kan oppstå etter skade, infeksjon eller kirurgi. Har man et kraftig arr, kan det i mange tilfeller være mulig å fjerne dette og etterlate seg et langt mer diskret arr.

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Merk at tilbudet kan variere fra senter til senter.

 

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Fredrikstad
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.