SAS – reiseattest og koronatest

Skal du ut og reise og trenger en attest? Ved innreise er det mange land som krever en attest som viser at du har testet negativt for covid-19.

Nå kan du som reiser med SAS få hjelp med en PCR-test eller hurtigtest (antigentest) og legeattest til rabattert pris via Doktor24 i samarbeid med Volvat Medisinske Senter AS, som er et av Norges ledende private helseforetak. Volvat er legesenteret og personopplysningsansvarlig for deg som velger å ta testen i Norge.

  • Enkel testing
  • Reiseattest i løpet av 48 timer ved PCR eller samme dag ved hurtigtest
  • Legeattest tilpasset reisen

Husk at du trenger norsk bank-ID og personnummer for å kunne bruke tjenesten.

Tenk på at du må bestille time for prøvetaking minst fem dager før avreise.

Slik gjør du:

1. Bestill & betal

Etter at du har gått gjennom spørreskjemaet, betalt via Klarna og sendt din henvendelse, vil du chatte med en lege (chatten er åpen mandag til fredag kl. 8.00–22.00, lørdag og søndag kl. 10.00–22.00). Legen vil hjelpe deg videre og finne et egnet tidspunkt til prøvetakningen.

2. Prøvetaking

Gå til ditt Volvat-senter for å ta testen.

Husk å oppgi at du forhåndsbetalt på nett når du tar selve testen på Volvat.

3. Resultat & attest

Resultatet og attesten blir sendt digitalt i løpet av 48 timer ved PCR, eller samme dag ved hurtigtest.

Tilbud til reisende med SAS

Den rabatterte prisen for reiseattesten gjelder kun for deg som reiser med SAS. Ved betaling må du oppgi bestillingsreferanse for reisen (seks tegn).

Hvis vi ikke finner en tid som passer, betales hele summen tilbake. Hvis du avbestiller prøvetakingen etter chat-konsultasjon med lege vil du få tilbakebetalt 990 kr. Pasient må da avbestille prøvetakingen, det gjøres ved å ta kontakt med Volvat kundesenter på 22 95 75 00.

Pris for konsultasjon, PCR-test eller hurtigtest og attest: 1 360,-

Attesten skrives på engelsk og inneholder dato, prøvetidspunkt, passopplysninger, navnet som står i passet, personnummer, prøveresultatet og legens underskrift.

Her kan du teste deg hos Volvat

Prøvetakingen utføres av helseforetaket Volvat, som er ansvarlig for hele prosessen – fra timebestilling til resultat og attest.

I Oslo, på Volvat Majorstuen

  • Hverdager kl. 08.30-14.30 og 16.30-19.30
  • Helger kl. 10.30-14.30 og 16.30-19.30

Drammen

  • Hverdager kl 10-11

Fredrikstad

  • Hverdager kl. 8-15

Når får jeg attesten?

Du må bestille time for prøvetaking minst fem dager før avreise. Etter at prøvetakingen er gjennomført og sendt inn, tar det opptil to døgn (48 timer) før du får reiseattesten, eller samme dag ved hurtigtest.

Tenk på!

1. Heldigital løsning: Om du ønsker dette tilbudet, ’henviser’ vi deg til å starte ditt digitale besøk. En lege kommer til å hjelpe deg med å booke et tidspunktsom til tilpasset din reise via chat.

2. Ingen symptomer: Du må være helt frisk og får ikke ha noen symptomer for å kunne ta testen. Hvis du har pågående symptomer kan vi ikke hjelpe deg på grunn av smitterisikoen.

3. Pass og norsk personnummer: Du må oppgi passopplysningene dine for å bruke tjenesten. Per i dag kan vi kun skrive reiseattester til deg som har norsk personnummer.

4. Bestillingsreferanse: Du som reiser med SAS får rabatert pris. Du må oppgi bestillingsreferanse ditt (seks tegn) i spørreskjemaet når du bestiller time.

5. Sjekk hvilke regler som gjelder dit du skal: Som regel får reiseattesten ikke være eldre enn 72 timer (tre døgn) ved innreise. Sjekk UDs reiseinformasjon om hva som gjelder i de forskjellige landene.

6. Avbestilling: Hvis vi ikke finner en tid som passer, betales hele summen tilbake. Hvis du avbestiller prøvetakingen etter chat-konsultasjon med lege vil du få tilbakebetalt 990 kr. Pas må da avbestille prøvetakingen, og det gjøres gjennom ta kontakt med Volvat Kundeservice på 22 95 75 00.

Vilkår for reiseattest

Vær klar over at det er ditt ene ansvar å planlegge og gjennomføre prøvetaking i god tid før avreise. Doktor24 og Volvat gir ingen garantier i forhold til hvilke ventetider som gjelder før du får testresultatet. Vær også klar over at prøveresultatet i noen tilfeller kan være ugyldig, og at vi derfor ikke kan utstede en attest. Hvis dette er tilfellet, kan du velge mellom å få pengene tilbake eller bestille en ny time for å ta testen igjen.

Doktor24 og Volvat er ikke ansvarlige for eventuelle utgifter, f.eks. for avbrutt reise, som følge av ugyldig prøveresultat.