Vanngymnastikk med fødselsforberedelse for gravide

Aktuelt: Vanngymnastikk for gravide

Bassengtreningen arrangeres på treningssenteret Spenst Nesttun - i basseng med 33 grader varmt vann.

Nye kurs startes kontinuerlig - kontakt oss for datoer!

  • For både førstegangsfødende og flergangsfødende
  • Varer i 1 time over 6 torsdagskvelder
  • 20 % rabatt for medlemmer
  • Kun kr 1 490,-

Kursene er meget populære og har begrenset med plasser, så meld deg på tidlig via telefon: 55 11 20 00

Instruktører:

Jordmor/vanngymnastikkinstruktør Ingrid Lid Nordø
Jordmor Catharina Varchmin-Mittelstädt

Hvor: Spenst, Totlandsvegen 16A, 5224 Nesttun (5 minutters kjøring fra Nesttun)

Deltakere: Friske gravide fra uke 20 som er svømmedyktige. Treningen kan egne seg for gravide med lette rygg- og bekkenplager. Forskningstudier fra Sverige viser at vanngymnastikk kan redusere ryggplager for gravide.

Innhold: Lett-moderat utholdenhet- og styrketrening med uttøying til musikk i vann. Det blir og en del avspenning- og pusteøvelser samt veiledning om hvordan forberede seg til fødsel både fysisk og mentalt.

En time som styrker både kropp og sinn!

  • Vanngymnastikk er en anbefalt treningsform for friske gravide (Helsedirektoratet).
  • Det varme vannet mykgjør muskulatur og gjør det lettere å jobbe med kroppen.
  • Motstand i vannet gir fin styrketrening samtidig som treningen er skånsom.
  • Vektløsheten i vannet gir leddene avlastning og er særlig gunstig for gravide med rygg-/bekkenplager
  • Avspenningsøvelsene og tips om mental fødselsforberedelse gir kvinner gode redskap til å møte fødselsarbeidet
  • Unik helhetlig trening

Se hva tidligere deltakere sier om kurset:

"Jeg vil få si tusen takk for et fantastisk inspirerende kurs! Å komme seg ut og være sosial med andre gravide igjennom 6 uker, bli kjent, trene uten å føle belastning og samtidig forberede deg på fødselen har vært kanon. Jeg fikk lært meg pusteteknikk og avslapningsøvelser som har gjort til at jeg fikk en flott fødselsopplevelse. Og det selv om jeg ikke fikk den "enkleste" fødselen. Min varmeste anbefaling!

- Janicke Karlsen

"For meg ble vanngymnastikk for gravide et veldig fint avbrekk i svangerskapshverdagen. Å få tilrettelagte øvelser i vann gjør godt for en kropp i stadig endring, og jeg opplevde treningen som helhetlig, med særskilt fokus på "problemområder" som rygg og bekken.

Det som gjør dette kurset unikt er at jordmor også brukte tid på å lære oss pusteøvelser, avspenningsteknikker og snakket oss igjennom fødselen på en profesjonell og trygg måte. I en jungel av tips og råd fra diverse blader, forum og andre "forståsegpåere" ble disse samtalene en god og trygg rettesnor for meg. Personlig opplevde jeg også at pusteteknikken og avspenningen jeg lærte på kurset, ble helt essensielt for meg i fødselssituasjonen.

På toppen av det hele er treningen gøy, og et fint sted å bli kjent med fremtidige barselsvenninner!"

- Ingvill Humlebrekke

"Jeg hadde god erfaring med dette kurset da jeg var gravid. Kurset bidro til å forberede meg fysisk og mentalt til fødselen og tiden etterpå. Det var avlastende for kroppen å trene i vannet. Øvelsene var varierte og jeg fikk trent hele kroppen. Instruksene var lette å følge. De ulike øvelsene rettet seg både mot fysisk trening og mot avspenning. Det var også mental trening i forhold til fødselen på slutten av hver kursdag, noe som jeg synes var svært nyttig. Jeg brukte denne mentale treningen aktivt da jeg skulle føde, og dette gjorde fødselen til en bedre opplevelse. Jeg kan absolutt anbefale dette kurset til andre gravide."

- Silje

"Kurset hjelper deg å holde deg i god form, og forbereder deg til fødselen. I vannet blir man vektløs, og man kan derfor trene frem til fødsel selv om man har plager.Etter kurset valgte jeg selvsagt vannfødsel! Anbefales på det varmeste."

- Annette Elisabeth Lund

Ring 55 11 20 00  for mer informasjon og påmelding!